SHIPKOVICAWEB
F Shipkovicë

gjendet vetëm 10 Km.në veriperendim të Tetovës.

Dokumente të shkruara saktësisht dhe të vërtetuara
shkencërisht ende nuk ka për Shipkovicën,
Tradita e lashtë historike e gojdhënave tek shqipëtarët ka lanë
përplot të dhëna të vulosura të cilat japin materiale mbi
gjenezën e formimit të këti fshati .

Thuhet se themelues i parë i këti fshati ka qenë banori i parë i
quajtur Shipë-Kolë.
Ky njeri dihet se ka rjedhë nga një fis i quajtur Voka.
Sipas të dhënave shkencore thuhet se Shipkovica egziston si
vendbanim që nga periudha Trako-Ilire dhe për herë të parë
haset në dokumentet e shkruara Turke të viteve 1453.

ANALIZË E SHKURTËR MBI THEMELIMIN E KËTI FSHATI

Në të kaluarën, pa edhe sot, zakonisht njeriu krijon
vendbanime aty ku ka kushte jetësore të sigurta.
Pa dale të analizojmë pse pikërisht, këta njerëz e krijuan
Shipkovicën si vendëbanim:

Shqipëtarët me që janë popull tepër patriotik, dhe me
temperament të veçantë jo nënshtrues, kurrë nuk duan që tju
cënohet identiteti kombëtarë, dhe kanë dëshirë të madhe të
jenë të pamvarur si ekonomikisht ashtu edhe politikisht.
Dihet nga e kaluara historike se
...lexo më tepër
TA NDRYSHOJMË VËNDLINDJEN
Artikull Shkencorë nga  Kimisti,
Dr. Kadir Shabani
Hulumtimi i një burimi të ujit të thartë
te lokaliteti Teqja e Shipkovicës
Për më tepër Klikoni këtu
E VETMJA BIZHUTERI PËR
FEMRAT TETOVARE MBETET
BIZHUTERIA

"VUSEGO"
NA VIZITONI DHE GJYKONI
VETË
KËNDI PËR
PUBLICITET
ANALIZË E SHKURTËR MBI THEMELET E
SHIPKOVICËS SI VENDBANIM
Artikull i shkruar nga
Nejazi Kadrija- Mjaki
Gojdhëna popullore nga banorë të
Shipkovicës nder shekuj
Për ma tepër lexoni më poshtë dhe
klikoni në Link
SHKRIME SHKENCORE NGA AUTORË SHIPKOVICAS
PËRMES  WWW.SHIPKOVICAWEB.COM JENI TË LIDHUR ME ATËDHENË
KËTU MË POSHTË MUNDË TË NDJEKNI FOTOVIDEON NGA
SHIPKOVICA