CONTACT ME NOW
SHIPKOVICAWEB
KOMUNA E SHIPKOVICËS

NASER BAJRAMI-
administrator zyrtarë i zyrës së vendit në Shipkovicë
ORARI I PUNËS NGA E HËNA DERI TË PREMTEN PREJ ORËS 07.00 DERI ORA 15.00
Naser Bajrami - Administratorë që nuk lodhet kurrë nga kërkesat e malësorëve !
Populli i kësaj ane ka ëndërruar për një administratorë si Naser Bajrami !
Ishte një mëngjez i të hënës së muajit maj të vitit 2010, edhe pse Zt. Naser Bajrami
ishte tepër i angazhuar me kërkesa administrative  të përditshme, atij kurrë si
mungojnë buzëqeshjet dhe sjelljet mikpritse duke të pritur në formën ma shoqrore që
është e mundur,
Kur të shkosh tek zyra e vendit në Shipkovicë, tash më të duket tamam si në zyrat
Europiane dhe fare të pa komplikuara sa i përket shërbimit që ofron Naseri,
Naseri u shërben malësorëve bile edhe për  dokumentacion të normave gjuhësore të  
shqipes së shkruar për regjistrimin e emrave , e jo si ndodhte dhe po ndodhë që mijra
njerëz  hasen me probleme nëpër Europë për shkaqe të prononcimit të saktë të
emrave dhe  përdorimin e qirilizmave që po komplikojnë prononcimin e  drejtë tek
populli shqiptarë i Maqedonisë
Administratori po, por pushteti lokal kurë do të ndrishojë ?

Çfar vërejtëm në punën e vështirë dhe të dyfisht që bënte Naseri, Për një kërkesë të
çfardo Çertifikate Naseri ishte i detiruar të përdorë dy maqina shkrimi shumë primitive
që ia vështirsojnë punën edhe profesionistëve më të shquar të botës në
shpejtëshkrim  ; njërën me shkronja qirilike kurse tjetrën me shkronja të drejtëshkrimit
shqip !
SA ÇUDI ! dhe shtrohet pyetja PSE ? po vazhdohet të punohet  ende me metoda
primitive në kët shtet ???  
Ne menduam se nuk ishte aspak fajtorë Naseri për përdorim të këtyre maqinave, por
Pushteti lokal i cili nuk bën reforma as edhe më elementare në administratë për të
sjellur programe efektive për punë siç po bën e tërë Europa  ?
Po kurrë do ndodhë kjo në Shipkovicë, Tetovë dhe Maqedoni ? këto janë pyetjet e dy tre
milion njerëzve të Maqedonisë ?
Europa nuk duron dobësi të këtilla o pushtetarë të të gjithë ngjyrave, Reformohuni sa
ma parë, se na tejkaloi edhe kontinenti Afrikan !
www.shipkovicaweb.com
Për Shipkovicaweb, ju shkruan N.Kadrija